Labels

Wednesday, April 19, 2006

AKU ORANG BUDIMAN

BARU sat ni terima e-mel dari LHDN. Dah canggih dah rupanya depa ni ya? Dan yang "best"nya e-mel akupun depa dah tahu (mungkin hangpa baca blog juga kot).

Harap-harap kali ini rekod cukai terkemaskinilah. Dua bulan lepas terima surat hutang cukai RMx,xxx.xx. Kena setel dalam dua minggu, jika tidak, tak boleh gi obersi. Tak buat apa-apapun dengan surat amaran tu. TApi bila time minggu cukai baru-baru ini, eh.. encik dah terlebih bayar RMx,xxx.xx . Hmmmm yang mana satu tak betul ni ya?.

BTW ...... mengapa LHDN guna domain .org.my? (itu untuk persatuan & NGO ler!).




Pembayar Cukai Yang Budiman,

Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (HASiL) menyediakan perkhidmatan
e-Filing iaitu menghantar Borang Cukai Pendapatan secara elektronik -
"Mudah, Tepat & Selamat".

2. Bagi membolehkan Borang Cukai anda dihantar melalui internet,
tandatangan anda secara digital adalah diperlukan. Untuk itu, HASiL
memberikan secara percuma Sijil Digital kepada semua pembayar cukai.

3. Anda boleh mendapatkan Sijil Digital ini daripada mana-mana
cawangan HASiL berdekatan. Kesemua perkhidmatan yang diberikan adalah
PERCUMA.

4. Maklumat berkaitan e-Filing boleh diperolehi dari :-
i. Laman web HASiL https://e.hasil.org.my ; atau
ii. Hubungi Pusat Khidmat Pelanggan di talian 1-300-88-3010; atau
iii. e-mail : e_filing@hasil.org.my

5. HASiL mengucapkan terima kasih kepada pembayar cukai yang telah
menggunakan sistem ini. HASiL juga mengalu-alukan sebarang cadangan/komen
membina bagi meningkatkan lagi mutu perkhidmatan.


Sekian. Terima kasih


"BERKHIDMAT UNTUK NEGARA"
LEMBAGA HASIL DALAM NEGERI MALAYSIA

1 comment:

tang lian teing said...

saya nak paid tax