Labels

Saturday, January 01, 2005

KESAN PERTAMA TAHUN BARU 2005PAGI-PAGI lagi sudah menerima beberapa SMS tahun baru. Di antara yang menarik termasuklah:-

Sunday went to Monday to look for Tuesday and ask Wednesday whether Thursday has told Friday that Saturday is New Year. An early wish of HAPPY NEW YEAR 2005!

Seperti tahun lepas, hujung minggu tahun baru juga dimulakan dengan rutin ke pasar untuk membeli lauk-pauk. Hasrat untuk ke pasar borong masih tinggal hasrat yang tidak tertunai oleh beberapa sebab yang logik untuk diterima.

Selesai membeli ayam dan daging (ikan tidak banyak di pasar, mungkin kerana Tsunami), beli pula dua akhbar harian dengan menghulur RM2.40 seperti biasa. Sampai dipertengahan jalan, dipanggil oleh peniaga kerana duit tak cukup dan rupa-rupanya akhbar harian dah naik harga sempena tahun baru ke RM1.50. Semasa MBA masih kanak-kanak, masih jelah diingati yang akhbar Berita Harian cuma RM0.15 dan Utusan Malaysia RM0.20. Ini bermakna kenaikan sudah menjangkau 10 kali ganda. Esok hari minggu, pasti harga akhbar mingguan naik lagi.

Apakah yang turun?. Cuma hujan sahajalah...

No comments: