Labels

Tuesday, July 24, 2007

YANG SENANG DIPERMUDAHKAN

BARANGKALI semua orang suka yang automatik.
Dulu agak sukar nak masak nasi, kini (dah lama dah) sudah ada rice cooker.
Dulu penatnya membasuh pakaian, kini dah ada washing machine
Tapi lepas basuh perlu jemur,
Dah kering perlu gosok.
Mengapa kita perlu gosok pakaian?.
Dah ada ke belum mesin gosok pakaian?
Lepas basuh dah siap bergosok dan keluar berlipat,
Atau pakaian yang jenis tak perlu digosok-gosok,
lepas basuh siap untuk dipakai.

3 comments:

Sikenit Comel-AminBakish said...

Kalau perempuan, kain kurung ada yang tak payah digosok.. saya suka juga kain yang itu.. :)

deOughtred said...

Lipat kain is one chore I hate the most. And I think the Japanese are thinking or already started doing what you imagine.. or robot that could do all that.

Tapi kesian pulak nanti we couldn't help our Indonesian friends untuk keluar dari kemiskinan dan cari makan di sini...

mba said...

sikenit: saya nak cari seluar & baju yang macam tu juga ..

deoughtred: Jika yang ada maid Indon, dia tak merungut penat dah.... ni yg tak ada maid & yang menggosok tak bergaji ni ;-)