Labels

Wednesday, February 20, 2013

BUSINESS PLAN CANVAS WORKSHOP

SALAM sejahtera,
Saya telah hadir workshop ini sebanyak dua kali. Jika anda ingin hadir dan dapat potongan harga istimewa, bolehlah hubungi TOMODACHI di sales@tomodachi.my

Darftar Awal awal boleh dapat POTONGAN HARGA, sila PM inbox saya atau SMS ke 013-7999415. TEMPAT TERHAD

Bayaran boleh dibuat kepada ::
Baharuddin Mohamed (Maybank Acc: 151052252907)

UNTUK KETERANGAN LANJUT :: http://mybaha76.blogspot.com/

Hari ini kita lihat begitu ramai yang teruja untuk jalankan perniagaan. Adakah mereka benar-benar tahu bagaimana menjalankan bisnes dengan kaedah yang sebenar? Sudah cukupkah dengan hanya membaca infomasi di internet, di forum, ebook, buku, video, facebook dan blog?, seperti saya dulu ramai yang gagal. Sebenarnya ramai yang tidak tahu bagaimana mahu memulakan perniagaan pertama mereka. Ramai juga yang sudah bertahun-tahun berniaga tetapi banyak masalah perniagaan,

Kenapa ini berlaku?

Antara sebabnya ialah mereka ini TIDAK ADA mentor atau guru sebenar yang boleh membimbing mereka melakukan dengan cara yang betul dan cara yang lebih berkesa dalam perniagaan. Antara mahu dengan tidak sahaja.. Tepuk dada tanya diri sendiri.

Saya cuba kongsikan pengalaman dan melihat kekuatan dan kelemahan yang ada pada tuan-puan, inysaallah pengalaman lama dan mengendalikan lebih 20 syarikat memberikan saya semangat untuk terus membantu anda.


Saya berikan beberapa sebab mengapa anda perlukan coaching dalam bisnes yang anda buat. Dalam menjalankan perniagaan atau mahu mulakan perniagaan, seringkali kita menghadapi masalah, Jika anda mempunyai antara masalah-masalah dibawah, anda perlukan masa untuk belajar sesuatu dari saya.

1.Anda telah mempunyai idea berniaga, tetapi masih tidak bermula..

2.Bekerja lebih masa dari waktu dari sepatutnya setiap hari tetapi tahap pencapaian perniagaan masih ditakuk lama. mengapa ianya berlaku ?

3.lebih banyak masa bekerja berbanding waktu bersama keluarga. Ianya tidak perlu berlaku, ada masalah pengendalian bisnes anda.

4.menghabiskan banyak masa tentang operasi perniagaan sekarang dari mengembangkan bisnes anda.

5.Cashflow bisnes anda yang sangat ketat dan jumlah keuntungan tidak memadai berbanding usaha yang telah dicurahkan

6.Sukar mencari pengurus yang baik untuk menjalankan perniagaan anda

7.Selalu hilang fokus dan motivasi anda dan staf anda

8.Strategi jualan yang tidak memuaskan

9.Kebergantungan bisnes terlalu bergantung kepada anda, jika anda tiada bisnes tidak boleh / sukar beroperasi

10.Anda masih bekerja dalam perniagaan anda

11.Anda tidak rasa gembira dengan apa yang anda buat sekarang

No comments: