Labels

Thursday, September 18, 2014

KARNIVAL PERPUSTAKAAN UNIVERSITI MALAYA


MobileBookCafe (MBC) dijemput menyertai karnival ini melalui WhatsApp. Karnival empat hari mulai Rabu hingga Sabtu. MBC boleh hadir 3 hari, sementara hari Jumaat sudah ada komitmen dengan Ibu Pejabat Polis (IPD) Ampang Jaya.


Hari Pertama (Rabu): Karnival dirasmikan oleh Naib Canselor UM. Beliau dan rombongan singgah di MBC. Bertanya khabar dan berbual-bual mengenai bisnes MBC. Sangat jelas mesej beliau. Beliau memuji-muji usaha MBC. Terima kasih tidak terhingga dari kami. Sayang tidak ada foto yang kami rakamkan. Jika jurufoto UM terbaca, mohon pass kepada kami ya. Sebagai kenang-kenangan, MBC hadiahkan buku "Buat Duit Dengan Foto" kepada NC.


Hari kedua (Khami): Hari ini kami buat sedikit kelainan. Uneh Raja Lukis Pensil Warna Malsyaia datang sertai kami. MBC buat bengkel melukis. BAyaran RM10 dapat melukis dan dapat buku bercuma. Buku "Buat Duit Dengan Foto". Sebanyak 14 buah buku laku, maknanya ada 14 orang yang hadir bengkel.

Uneh sedang melompat kegembiraan.

Peserta terakhir, dari China.

HAri ini juga MBC menerimakuncungan Prof Dr Ir Wan Abu Bakar dari eSastera. Beliau datang bersama Kablam membawa buku Hostel Debaran Kedua dan Hostel yang baharu. Semoga semuanya habis terjual.


Selain itu, Kheiril Feisal juga datang menemui kami:


dan seorang lagi ahli eSastera datang menjenguk dan berbelanja buku dari MBC:Hari ini banyak juga laku. Semalam juga banyak, tetapi tidaklah terlalu banyak.

Esok kami akan ke IPD Ampang Jaya dan Insyaallah Sabtu datang semula ke UM.No comments: