Labels

Thursday, June 18, 2009

IPHONE BARU 3GS SUDAH TIBAORANG kata iPhone 3G ini untuk suka-suka dan main-main. Jika mahu serius (guna telefon) perlu guna Nokia E71. Entahlah.

Minggu lepas teman sempat menguji cuba OS baru daripada Microsoft, iaitu Windows 7. Perasanya sebiji sebentuk seperti iPhone punya OS. MS tiru Apple?. Biasalah... Semasa MS masih menggunakan MSDOS, Apple keluarkan GUI dan dari situlah Windows 3.1 bermula. Hingga kini Windows telah berkembang maju. Semuanya bermula daripada Apple.

Kini apabila iPhone dengan bentuk dan gayanya yang menawan muncul, MS buat pula Windows7. Nampak gayanya Windows 7 ini akan menjadi ikutan pula. Asalnya daripada Apple juga.

Barangkali PDA atau smartphone daripada MS selepas ini akan menggunakan Windows 7 dan ia bermakna sebentuk macam iPhone.

Oleh itu: iPhone atau E71?. Poning den.

4 comments:

Cat Cat said...

MBA,
IPhone ni, Cath boleh beli kat USA ni... tapi I'm not an IPhone girl... Terlalu canggih... I'll stick to my 4 years old Motorola Razor....

MBA said...

Cath;

Adakah iPhone 3GS yg dijual di US ini unlocked? Ia itu boleh digunakan di Malaysia?

Phone kegunaan US dan Msia adalah berlainan. Msia gunakan GSM sedangkan US CDMI

Jika boleh nak beli..... ada kawan akan ke US

Cat Cat said...

MBA,
Cath pernah beli iphone untuk abang ipar Cath yang tinggal kat Hong Kong masa iphone mula-mula di pasaran. IPhone kat USA semuanya locked & abang ipar Cath beli jugak and have it unlocked at some phone shop in Hong Kong. He paid some money (not a whole lot) to get the phone unlocked.

Rasa2 kalau MBA beli Iphone kat USA, kenalah cari kedai yang boleh unlock the phone in Malaysia. I heard it can be done.

Anonymous said...

Mungkin nak consider E72 atau N97... terliur melihat although I am already on E71

Mek Twing