tag:blogger.com,1999:blog-3694528.post4487024071612275001..comments2024-03-12T12:19:48.050+08:00Comments on MBA2U: NASI KEPALmba2uhttp://www.blogger.com/profile/10379213944611019711noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-3694528.post-69427811864137758982007-12-27T10:48:00.000+08:002007-12-27T10:48:00.000+08:00Salam,Teringat pulut kuning yang dikepal-kepal dan...Salam,<BR/><BR/>Teringat pulut kuning yang dikepal-kepal dan dibuat panca. Setelah membantu membuat panca beberapa kali, saya kini tidak lagi mahu makan pulut yang dikepal kalau bukan saya sendiri yang membuatnya.<BR/><BR/>Dulu, waktu dihidangkan pulut impit, dijamah juga sedikit sebab hendak tau rasanya. Namun sekarang pulut impit juga sudah masuk senarai makanan yang akan dimakan hanya jika buatan tangan sendiri.Yang bernama Sitihttps://www.blogger.com/profile/00817457782152732720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3694528.post-58812761915725648452007-12-18T05:23:00.000+08:002007-12-18T05:23:00.000+08:00salam tuan rumah,buatlah sendiri.Itu bahan bento a...salam tuan rumah,<BR/><BR/>buatlah sendiri.<BR/><BR/>Itu bahan bento anak saya hari2.<BR/><BR/>1 sb salmon flakes (serunding daging pun boleh)<BR/>sehelai nori (seaweed kering)<BR/>1 cawan nasi Jepun (beras siam pun boleh)<BR/>sedikit garam di tangan untuk perasa apabila mengepal.<BR/><BR/>Kepal dan masukkan inti dan kepal lagi balutkan nori.<BR/><BR/>Kenyang sampai ke petang.Leyla Shurihttps://www.blogger.com/profile/09483481323141756276noreply@blogger.com